Ultraviolet Visible Spectrometer (UV-Vis)

اصول و نحوه کار دستگاه UV-Vis

یکی از روشهای آنالیز دستگاهی پرکاربرد، طیف سنجی UV-Vis می‌باشد. این روش بر پایه برهمکنش ماده با پرتوهای فرابنفش-مرئی، که محدوده طول موجی 800-200 نانومتر از طیف الکترومغناطیسی را شامل می‌شود، استوار است. امواج الکترومغناطیسی بسته به میزان انرژی یا طول موج خود، تاثیرات متفاوتی بر روی ماده خواهند داشت. تاثیر پرتوهای فرابنفش-مرئی بر روی مواد، از نوع انتقالات الکترونی می‌باشد. مقدار انرژی این پرتوها به اندازه‌ای است که قابلیت انتقال الکترون از ترازها یا اوربیتال‌های پایین به اوربیتال‌های بالاتر را دارا می‌باشند. این برهمکنش باعث تغییر در پرتو خروجی از نمونه شده و با آشکارسازی و بررسی آن، اطلاعاتی از ماده بدست خواهد آمد. در واقع کاهش شدت در یک طول موج به معنای جذب فوتون‌ها در آن طول موج توسط ماده می‌باشد و با شناسایی مکانیزم‌ها و عوامل جذب می‌توان از طیف خروجی اطلاعات کسب نمود.

UV-Vis instrument

کاربردها

طیف سنجی UV-Vis کاربردهای مختلفی در علوم تجربی دارد. یکی از مهمترین کاربردهای آن تعیین غلظت ترکیبات شیمیایی می‌باشد. از دیگر کاربردهای آن می‌توان بررسی پایداری ذرات در یک سیال را نام برد که با طیف سنجی در بازه‌های زمانی مختلف تعیین می‌شود. بررسی خواص جذبی و عبوری یک ماده در ناحیه مرئی-فرابنفش از دیگر کاربردهای این آنالیز بوده که به ویژه در صنایع اپتیکی دارای اهمیت می‌باشد. اندازه‌گیری گاف انرژی، بررسی میزان جذب در طول موج‌های مشخص، بررسی پیشرفت واکنش ها، مطالعه برهمکنش ترکیبات و اندازه گیری اندازه برخی نانو ذرات از دیگر کاربردهای طیف سنجی UV-Vis می‌باشد.

نمونه های مورد پذیرش

نمونه‌های مورد پذیرش برای انجام این آزمون شامل نمونه‌های محلول، پودری، کلوئیدی و بالک می‌باشند. در رابطه با نمونه‌های پودری حلال مناسب باید معرفی شود. حداقل نمونه‌های محلول از 3ml کمتر نباشد. محدوده‌ی طول موجی قابل اندازه‌گیری 1100-200 نانو متر می‌باشد که با توجه به درخواست مشتری امکان کاهش وجود دارد.

    سبد خرید